Home > Duitse cultuur, Elian > Over mutsen, winterjassen en van suiker zijn

Over mutsen, winterjassen en van suiker zijn

Elian vorig winter met -10 aan het sleeën…kijk, dan mag je van mij een muts op 🙂

Hoe langer je ergens woont, hoe meer je bepaalde dingen opvallen. Het lijkt namelijk wel of de kinderen hier van suiker zijn. Je zou denken dat in een gebied waar de winters stevig zijn en jaarlijks bakken met sneeuw vallen, de kids gewend zijn aan kou. Het gekke is echter dat de kinderen hier al bij het minste beetje frisheid of wind hun winterjas aankrijgen en een muts op hebben. Ik bedoel, in Nederland dragen we mutsen en handschoenen en sjaals als het vriest, toch? Of als het echt vies waterkoud is en je moet tien kilometer fietsen ofzo. Maar we gan toch geen muts opzetten als het 10 graden boven nul is en het een beetje waait? Nou hier dus wel.

In het begin vond ik het maar flauwekul. Elian had het ook echt niet koud hoor, hij is actief genoeg, zeker als hij buiten speelt. Maar ja, als alle kinderen een muts op hebben en hij is de enige met nog zijn zomerjas aan en zonder muts, dan gaat hem dat natuurlijk ook opvallen. Hij wilde ook zijn muts op want dat hadden de andere kindjes ook. Dus heeft Elian tegenwoordig ook een muts op en een winterjas aan. Nou is dat laatste niet helemaal onterecht, we hebben hier in oktober de eerste sneeuw al gehad toen het een paar dagen even heel koud was. Die muts vind ik echter eigenlijk onzin..maar ja, wat doe je eraan?

Gekke Duitsers.

Advertenties
Categorieën:Duitse cultuur, Elian
 1. Frederique
  november 12, 2012 om 10:56 am

  Wat zullen die duitse kinderen het koud hebben als ze in Nederland zouden komen te wonen – die denken dan: die gekke Hollanders, zonder muts bij 10 graad boven nul!

 2. Mirjam
  januari 9, 2013 om 2:02 pm

  Kwam jullie blog tegen. Leuk om te lezen dat jullie dit ook ervaren met mutsen ed. Wij, een NL familie even verderop wonend in Moosburg, kleden tegenwoordig onze zoon op dagen dat hij naar de Tagesmutter gaat ook extra dik aan, geven hem een muts mee en regelmatig ook nog z’n sneeuwbroek..maar koud is het niet

  • januari 10, 2013 om 11:50 am

   Goed om te zien dat het dus niet aan ons ligt:) Gekke Duitsers, haha! Wat grappig trouwens dat jullie in Moosburg wonen, daar gaan wij naar de kerk (Freie Evangelische Gemeinde – zit op Degernpoint), we komen er dus zeer regelmatig en hebben er veel vrienden wonen!

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: