Home > Duitse cultuur, München > Vakantie in Berchtesgaden

Vakantie in Berchtesgaden

De Wimbachklamm

Tja, was ik toch echt van plan om minimaal wekelijks een update te plaatsen…zoals de Amerikanen zeggen: then life happened. Er kwam dus even iets tussen, namelijk een vrij strakke deadline voor mijn Nederlandse boek over spreken voor jongeren dat voorjaar 2013 als het goed is uitkomt. De uitgever had de eerste versie iets eerder nodig dan waar ik op gerekend had, dus moest ik even vol aan de bak. Maar goed, de deadline is gehaald dus we gaan weer verder waar we gebleven waren: met onze vakantie in Berchtesgaden.

Omdat er prachtig weer verwacht werd en we graag ook nog een paar dagen weg wilden, zijn we eind augustus nog een paar dagen naar de omgeving van Berchtesgaden geweest. Dit staat vooral bekend (of misschien is berucht een beter woord) als de plek waar Hitlers berghuis stond, het Kehlsteinhaus. Dat ligt boven op een berg met geweldig mooi uitzicht over de omgeving. Wij zijn hier overigens niet naartoe geweest, niet echt handig met een jongetje van vier en bovendien peperduur omdat je er niet met de auto kan komen en dus een prijzige busrit naar boven moet maken. Komt dus nog wel een keer.

Maar deze omgeving is echt fantastisch mooi. Je zit hier in de Beierse Alpen met prachtige blauwe meren ertussen, zoals de fenomenaal mooie Königssee. Dat is een meer wat veel doet denken aan de Noorse fjorden, helemaal omgeven door hoge bergen en mt helder blauw water. Daar hebben we dan ook een tocht op gemaakt met een rondvaartboot. Leuk is dat ze dan halverwege even stil liggen en laten horen hoe er een ‘echowand’ is. Onze steward speelde niet onverdienstelijk trompet en liet zo horen hoe zijn tonen heen en weer bleven echoën.

Hier is ook The Sound of Music gefilmd…

Verder zijn we nog met een kabelbaan de Jenner op geweest, een niet onaanzienlijke top in de omgeving wat een prachtig uitzicht opleverde. Elian vond de kabelbaan leuker dan we hadden verwacht, hoogtevrees heeft hij in ieder geval niet. Vanaf de Jenner kon je het Kehlsteinhaus mooi zien liggen, dat zal ongeveer even hoog liggen.

Een ander leuk uitstapje was de Wimbachklamm, een wandeltocht langs een kloof waar een rivier een diep pad had uitgeslepen in de loop van de jaren. Dit vond Elian ook erg leuk, blaadjes naar beneden gooien en zien hoe ze in het kolkende water verdwenen. Gelukkig was het ook echt veilig met stevige hekken eromheen zodat we hem niet aan ons vast hoefden te binden. Het was er ook aangenaam fris, een afwisseling met de omgevingstemperatuur die boven de dertig graden liep die dagen.

Wat ook een aanrader is, is de panoramaroute (de Rossfeldpanoramastrasse) die je hier kunt rijden die deels door Oostenrijk voert. De eerste keer dat we hem reden was er zoveel laaghangende bewolking dat we echt niks zagen, dus zijn we hem nog een keer gaan rijden en dat was echt spectaculair. Je kunt echt kilometers ver kijken in zowel Duitsland als Oostenrijk. Je zit dan overigens ook in de bergen waar The Sound of Music is opgenomen, dit voor de liefhebbers van volstrekt nutteloze informatie 🙂

Kortom: een heerlijke minivakantie met prachtig weer in een fantastisch mooie omgeving!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties
Categorieën:Duitse cultuur, München
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: