Home > München > Wat tips voor leuke dingen in München

Wat tips voor leuke dingen in München

Pas was Bert, een oude studievriend van me, bij ons op bezoek en we zijn samen op stap geweest naar München. Ik ben hier natuurlijk al ettelijke malen geweest, maar het was leuk om weer wat nieuwe dingen te ontdekken.

Ik had het al eerder over de Viktualienmarkt, dat blijft echt een aanrader om te bezoeken. Het was dit keer erg druk want het Hofbräuhaus presenteerde nieuw bier. Dat gebeurt dan in een mooie oude ‘bierkar’ met oude vaten, getrokken door paarden helemaal in de kleuren van het HB. Erg mooi om te zien.

Een aanrader is ook om de Englisch Garten te bezoeken. Erg leuk is het surfen wat helemaal aan het begin van de Englisch Garten plaatsvindt. Hier zit op één plek een stevige stroming in de rivier de Isar en daar wordt zowaar gesurft. Niet voor de angstigen onder jullie, maar wel erg spectaculair om te zien. Je houdt af en toe je hart vast dat ze niet met hun kop op de betonnen rand knallen…

De Englisch Garten zelf is ook leuk om te zien. Toen wij er waren, was het erg mooi weer en dus was het druk. Mensen lagen met hun handdoekje aan de aftakkingen van de Isar afkoeling te zoeken. Sommigen met alleen een handdoek en een boek, anderen met complete bbq’s en kratjes bier.

Een typisch Duits fenomeen is de ‘Biergarten’: een groot terras waar je ongedwongen bier (en andere drankjes, inclusief non-alcoholische!) kunt drinken. Het leuke is dat je bij sommige gewoon je eigen eten mag meenemen, je koopt dan je drinken en gaat picknicken met je eigen eten. Allemaal erg relaxed. In de Englisch Garten zit de grootste Biergarten van München, die rondom de Chinese Toren. Echt een aanrader om daar even te gaan zitten en iets te drinken en even de lokale sfeer te proeven. Bayerisch gezellig! Bert en ik hebben er een overheerlijke Wienerschnitzel weggewerkt, ook een tip 🙂

Van geheel andere orde, maar zeker niet minder leuk is BMW Welt. BMW komt uit Bayern (het staat dan ook voor Bayerische Motor Werke) en de BMW fabriek zit in München zelf. Daar vlakbij is BMW Welt, een combi van een museum (betaald) en een gratis deel waar je gewoon heerlijk vette auto’s kunt kijken. Niet alleen leuk voor mannen! Ze hebben er de nieuwste modellen staan van alle klassen (en alle prijsklassen…zucht), zelfs die nog niet eens in de handel zijn. Ook leuk om te zien is als klanten hun gloednieuwe BMW komen ophalen, die rolt dan letterlijk van de fabrieksband af en wordt direct meegenomen. Dat pakt BMW wel aardig aan moet ik zeggen.

Dus voor wie ons komt bezoeken of zelf naar München gaat, er valt nog zooooveel te ontdekken in die geweldig leuke stad!

Advertenties
Categorieën:München
 1. Armida
  juli 6, 2012 om 7:55 pm

  BMW staat je goed, Rachel 🙂

  • Rachel Blom
   augustus 28, 2012 om 7:54 am

   Weet je, dat vond ik nou ook 🙂

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: