Home > Wonen > Hooien op zondag

Hooien op zondag

We wonen hier echt in een agrarisch gebied, omgeven door akkers. Rondom ons dorp liggen hopvelden (deze streek staat bekend om de hop), maar ook akkers met graan, mais, aardbeien, asperges (seizoen is bijna weer voorbij) en andere producten. De tractors rijden hier dan ook af en aan, zeker in het voorjaar en de zomer…en we worden met regelmaat ‘getrakteerd’ op overheerlijke boerengeuren, zoals die van uitgereden mest.

Ons huis grenst aan een groot weiland wat regelmatig gemaaid wordt, of liever gezegd: gehooid wordt. Je kunt aan de activiteiten van de boeren zien wat het weer gaat doen, want als ze gaan maaien weet je dat het nog even droog blijft. Er wordt eerst gemaaid, dan nog één of twee keer ‘gehusseld’ zoals Elian dat noemt en dan komen ze er hooibalen van maken. Elian vindt het natuurlijk machtig mooi om te zien.

Op pinksterzondag was het weer raak. Geen uitstorting van de Heilige Geest voor deze boeren, maar harde arbeid op een zonnige dag. Er zat regen aan te komen maandag en dus wordt er op zondag gehooid. Aan het einde van de dag was het veld weer kaal en leeg en lag hun schuur weer vol met hooibalen. Zo gaat dat in een boerendorp…

Advertenties
Categorieën:Wonen
 1. Armida M. Moes - van Dijk
  juni 12, 2012 om 10:56 am

  Ruikt zo lekker………….:)

  • Rachel Blom
   juni 14, 2012 om 8:45 am

   Vind ik ook, kan er sowieso erg van genieten hoor om dat soort dingen te zien…krijg er ook nog steeds een beetje een vakantiegevoel bij:)

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: