Home > Familie en vrienden > Jimmy en Mariëlle op bezoek

Jimmy en Mariëlle op bezoek

Terwijl Rogier eind augustus in Italië en Engeland zat, had ik bezoek van mijn zus Mariëlle en haar man Jimmy. Ik vond het om meerdere redenen fijn hen te zien, maar niet in de laatste plaats omdat Mariëlle kort daarna weer voor drie maanden naar Uganda zou gaan voor een project. Dan is het wel fijn om nog even te kunnen bijkletsen! Elian vond het ook erg gezellig met ome Jimmy en tante Mariëlle…en dat Jimmy’s Nederlands niet zo spetterend is, deerde Elian niets. Met eindeloos geduld herhaalde hij zichzelf of probeerde het op een andere manier te zeggen. Erg schattig om die twee samen bezig te zien…en goed voor Jimmy’s Nederlands!

Ik ben echt een spelletjesmens, maar met z’n tweeën is er vaak weinig aan, dus ik heb die week m’n hart opgehaald met Kolonisten, Uno en Rummikub. Dat laatste deed me denken aan mijn oma Kuipers met wie ik dat vroeger heel veel gedaan heb, ik heb alle trucs van haar geleerd!

Het weer was redelijk, hoewel Jimmy en Mariëlle echt pech hadden op de dag dat ze München gingen verkennen want toen kwam het net met bakken uit de lucht. Het zou later die week erg mooi worden, dus besloten we zaterdags met z’n drieën naar de Chiemsee te gaan, een groot meer op zo’n anderhalf uur rijden.

Die anderhalf uur werden er ruim drie helaas want er stond een mega file op de A8 richting Salzburg. Op een gegeven moment besloten we eraf te gaan en kwamen prompt in de volgende (kleine) file terecht van een nare aanrijding die net was gebeurd. Elian kreeg het gelukkig niet helemaal mee, want fijn was anders…Mariëlle loodste ons via achterwegen uiteindelijk naar onze bestemming, terwijl Elian ondertussen dvd’s zat te kijken. Geweldige uitvinding zo’n dvd speler…allen jammer dat dat ding opgeladen moet worden en we dus niet tegelijkertijd ook de navigatie konden gebruiken. Maar Mariëlle deed het goed en we belandden op de plek van bestemming: Prien am Chiemsee.

Het was inderdaad spectaculair mooi weer en het werd ook een leuke dag, alleen iets korter dan gepland door de vertraging. We zijn met een boot de Chiemsee op gegaan om het uitzicht vanaf het water te bewonderen. Er liggen een paar eilanden in het meer en je kunt een hele rondvaart doen, maar dat duurde ons te lang dus we hebben even een hop on-hop off gedaan op Herrninsel. Daarna zijn we nog even naar een strandje gegaan, maar dat was niet zo’n succes: er lag onwijs veel poep (van eenden ofzo, niet van honden…maar wel overweldigend veel) en de bodem was een erg harde kiezelbodem. Desondanks hebben Mariëlle en ik nog even gezwommen en genoten van het spectaculaire uitzicht. Het is wel één van de mooiste plekken waar ik ooit heb gezwommen!

Tegen etenstijd hebben we heerlijk gegeten bij een restaurant aan het water…dat wil zeggen, toen we eindelijk ons eten kregen. Dat duurde wel echt erg lang en als je dan een hongerig, ongeduldig driejarig jongetje bij je hebt gaat elke minuut tellen. Maar toen we het uiteindelijk kregen, smaakte het wel, dus het was de moeite wel waard. Vervolgens wilde Elian prompt een ijstoetje en konden we nogmaals 30 minuten wachten. Maar hem dat toetje zien opsmikkelen was een geweldig gezicht…en als je de andere kant opkeek, zag je de zon ondergaan in de Chiemsee, de rode gloed weerspiegelend in de laatste zeilboten en de bergen donker afstekend tegen de avondzon. Zie je, ik word er gewoon weer poëtïsch van…

Tot slot nog wat leuke foto’s van deze gezellige dag!

De Chiemsee is echt prachtig mooi, zeker op zo'n zomerse dag als alles blauw is

Op Herrninsel is geen gemotoriseerd verkeer

Een prachtig kiekje van Jimmy en Mariëlle

Advertenties
Categorieën:Familie en vrienden
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: