Home > Elian > Met de bus naar Freising

Met de bus naar Freising

Elian is als rechtgeaard jongetje gefascineerd door alles wat rijdt, vliegt of vaart. Brandweerauto’s, vliegtuigen, treinen, het is allemaal even interessant. Een recente hobby is de bus. Hij ziet regelmatig bussen rijden (het schoolvervoer naar de middelbare scholen in Freising en Moosburg gaat hier ook met bussen) en wilde graag ook eens met de bus. Afgelopen vrijdag besloot ik samen met hem met de bus naar Freising te gaan, alwaar Rogier ons op zou halen en we samen weer naar huis zouden rijden.

Attenkirchen telt maar liefst twee bushaltes, eentje bij de kerk (vlakbij ons) en eentje aan de rand van het dorp. We stonden ruim op tijd om de 602 streekbus naar Freising te nemen. Elian stond ongeduldig op de uitkijk bij de halte en kon niet wachten tot de bus kwam. Eenmaal in de bus stelde hij honderden vragen en wilde alles weten. Waarom mensen in de bus instapten of uitstapten, hoe de chauffeur de bus kon sturen en of ik wel zeker wist dat hij goed kon sturen, of een bus harder of achter gaat dan een auto en waarom hij telkens stopt. Het was een prachtige belevenis om alles door de ogen van een driejarig jongetje te zien.

Elian was helemaal happy met onze busrit en vertelde later aan Rogier honderduit over wat hij allemaal had gezien. Hij wil graag nog een keer met de bus. Maar nog liever wil hij met een ‘Gelenkbus’, een harmonicabus. Deze rijden tussen Freising en vliegveld München, dus die zien we regelmatig in Freising rijden. Het aller-, allerliefst wil hij een keer vliegen in een groot vliegtuig. Maar niet naar Nederland, nee hij wil naar Amerika. Of met een helicopter, want die zijn ook erg mooi. Er is nog zoveel te ontdekken als je drie bent…

Advertenties
Categorieën:Elian
 1. juli 11, 2011 om 5:04 pm

  Hihi, gelukkig heeft hij kleine wensen… ;-). Idd, hardstikke leuk om zoiets door de ogen van een 3-jarige te bekijken. Dat zouden we vaker moeten doen.

  • Rachel Blom
   juli 12, 2011 om 3:45 pm

   Ze zeggen wel eens ‘een kinderhand is gauw gevuld’ maar dat geldt voor Elian maar beperkt want meneer is ambitieus 😉

 2. Armida M. Moes - van Dijk
  juli 13, 2011 om 1:02 pm

  De bus is inderdaad een leuk avontuur, wij hebben hier ook nog een tram en……….SCHIPHOL…….géén attractie kan daar haast tegen op, vliegtuigen kijken, kerosine snuiven en een lemon green tea bij Starbucks………..een aanrader van een uitstapje 🙂
  Veel liefs,
  @rmida

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: