Home > Wonen > De voortuin

De voortuin

Zoals gezegd in een aantal posts een update van de tuin. De voortuin was er tamelijk ernstig aan toe toen we hier kwamen. Er stonden rozenstruiken, maar die waren volledig doorgeschoten en omgeven door onkruid. Er was een soort van perk met twee buxussen en aan de andere kant een zeer lelijke heg (zie foto hiernaast). Er moest dus veel gebeuren.

De eerste klus was het snoeien van de rozenstruiken, die daarna gelukkig prachtig zijn gaan bloeien. Met de nodige inspanning werd al het onkruid tussen de rozen weggehaald (waaronder zeer hardnekkige klimop die ook net zo hard weer terugkomt…maar ik zal overwinnen!) waarna de bodem werd bedekt met ‘Rindenmulch’ wat de vochthuishouding helpt, onkruid moet tegenhouden (over dat deel heb ik dus ernstige twijfels) en een nette aanblik geeft. Tussen de rozen hebben we lavendel geplant, een ideale combinatie omdat lavendel remmend werkt op rozen-luizen.

De beide buxussen en de heg zijn eruit gejast en daar hebben we van alles geplant, maar vooral gezaaid. Tageslelien, anemomen, oostindische kers, mini-zonnebloemen, juffertje-in-het-groen, margrieten, vergeet-me-nietjes, wat bodembedekkers, steenkruid en nog veel meer. Sommige doen het geweldig, anderen wat minder, maar al met al is de voortuin er enorm van opgefleurd. Inmiddels beginnen de bloemen echt te bloeien (ik zal proberen binnenkort nog weer even nieuwe foto’s te maken van alles – ook leuk voor onszelf om terug te zien) en het geeft een diepe voldoening als je zo eer hebt van je werk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties
Categorieën:Wonen
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: