Home > Familie en vrienden > Een lang weekend met Karen

Een lang weekend met Karen

Zoals gezegd lopen we nog wat achter met jullie ‘bij te praten’ over wat we de laatste weken allemaal gedaan hebben, dus we hopen dat de komende dagen goed te maken. Inmiddels zijn we qua tijd aanbeland bij het Hemelvaartsweekend, wat ook hier gevierd wordt. Mijn oudste zus Karen kwam donderdags invliegen en bleef het hele weekend, errug gezellig!

Naast dat Elian het gezellig vond dat ‘tante Kawen’ (de ‘r’ blijft nog een uitdaging) langskwam, was hij erg gefascineerd door het concept van een huurauto. Hij weet dat Karen en remco een Volvo hebben, dus toen Karen niet met een Volvo de oprit opreed, maar met een Renault was Elian erg verbaasd. Karen vertelde hem dus dat het een huurauto was die ze als ze terug ging weer op het vliegveld moest achterlaten. Nou, dat vond Elian interessant. Het hele weekend werd er vervolgens met ‘huurauto’s’ gespeeld en wilde hij weten of je ook ‘huurtractors’ had en ‘huurbussen’…geweldig!

Karen, Elian en ik zijn vrijdags lekker op stap geweest naar Mainburg, een nabij gelegen stadje. Rogier moest gewoon werken, dus wij maakten van de gelegenheid gebruik om even te gaan shoppen. We slaagden goed voor o.a. tuinartikelen, planten, boeken en nog veel meer. Elian was superlief en werd hiervoor beloond met een half uurtje spelen bij de MacDonalds (wij lekker op het terras zitten, hij twintig keer van de glijbaan af, prima deal!).

Vrijdagmiddag maar vooral zaterdags zijn we flink aan de slag geweest in de tuin. Rogier was Hemelvaartsdag al een heel eind gekomen met het afsteken van het gras voor de moestuin en Karen en ik maakten dat verder af door de laatste klonten weg te halen en zand bij te storten. Na het nodige hark- en spitwerk was de grond zaai-klaar. Ook werd een strook afgestoken voor wat aardbeienstruiken die meteen geplant werden, met daarnaast een frambozenstruik. Ik ben meteen gaan zaaien in de moestuin: rabarber, sla, bonen, diverse kruiden (deels in de volle grond en deels in potten), lente-ui, paksoi, zonnebloemen (weliswaar geen groente, maar wel een fleurige aanvulling) en nog veel meer. Ook gingen een paar tomatenplantjes de grond in, evenals een mooie bramenstruik.

Na hard werken is het goed eten, dus zaterdagavond staken we heerlijk de bbq aan en genoten we van een welverdiende maaltijd. Karen lachte zich slap om Elians geklets en hij had veel schik met tante ‘Kawen’ (hij geniet sowieso wel van alle bezoek). Vooral het samen spelen met Karens iPad was weer dolle pret. Hij vindt het geweldig om foto’s te bekijken van van alles, gewoon via Google. Bijvoorbeeld van vrachtwagens, Volkswagens of (je raadt het nooit): draaiorgels. Ach ja, ons mannetje heeft vreemde hobby’s af en toe.

Het weekend was een mooie combi van hard werken en heerlijk ontspannen!

Advertenties
Categorieën:Familie en vrienden
  1. Henk en Ardy
    juni 28, 2011 om 10:29 am

    Hoi Rachel, met plezier gelezen over het bezoek van tante “Kawen”.
    Ik denk dat Henk zou proberen Elian de R aan te leren.Dat heeft hij in ieder geval bij mij gedaan,maar…..ik heb nog steeds geen rollende R (-:

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: