Home > Werk > Walderlebnis in de regen

Walderlebnis in de regen

We lopen wat achter met de verslagen van wat we hier allemaal beleven, dus hier nog een verslag van iets wat we een paar weken terug hebben gedaan. Rogiers bedrijf heeft met enige regelmaat ‘Health ahead activiteiten’ die bedoeld zijn om op een leuke manier gezonde activiteiten aan te bieden. In dat kader werd een uitje op vrijdagmiddag aangeboden voor het hele gezin naar het Walderlebnispfad in het bod in Freising. Dat leek ons wel leuk om met Elian te doen, dus wij meldden ons enthousiast aan.

Die hele week was het prachtig weer, maar die vrijdag…oh, het was me een baggerweer. Het kwam echt met bakken uit de lucht. Klassiek Nederlands weer zouden we zeggen. Maar als stoere ferme knapen en meiden lieten we ons daar natuurlijk niet door weerhouden en togen we met enkele van Rogiers collega’s en hun kids (een groot aantal had afgezegd vanwege het weer…watjes!) het bos in.

Het Walderlebnispfad is een wandelroute door het bos die begint en eindigt bij een klassiek Duitse ‘Biergarten’ (boshut met groot terras waar dus o.a. bier geserveerd wordt). Het leuke van dit pad is dat er onderweg van alles te zien en te doen is voor kids. Zo leren ze verschillende bomen herkennen, kunnen ze mierenhopen van dichtbij bekijken, is er een groot doolhof met echte heggen, wordt er verteld over verschillende dieren die in het bos leven en nog veel meer. Errug leuk was een superlange boomstam die duidelijk maakte hoe goed hout resonanties doorgeeft…als je aan de ene kant zachtjes klopte, kon je het aan het andere eind horen als je je oor erop legde.

Het was ondanks het weer erg leuk om zo lekker buiten te zijn en ook eens kennis te maken met wat collega’s van Rogier. Wij waren de enige Nederlanders. Naast een paar Duitsers hadden we Amerikanen, Fransen, Britten, Armenen en nog veel meer. Erg leuk zo’n internationaal gezelschap! Er werd ook vlot van taal gewisseld: Engels met de Amerikanen, Duits met de Duitsers, een paar woordjes Frans met een schattig Frans meisje en zo kwamen we er wel uit. Handig hoor als je je talen spreekt!

Elian vond het helemaal geweldig. Gekleed in laarzen, ‘Matschhosen’ (regenpak) en zijn tegenwoordig onafscheidelijke Bob der Baumeister-petje struinde hij vrolijk door het bos. De regen deed hem helemaal niks. Hij stampte lekker in de plassen, klom overal op, onder en door en werd met elke meter viezer.

Op het laatst ging het lampje wel een beetje uit, ook omdat hij het toch wel koud begon te krijgen. Ook wij hadden het op het laatst wel een beetje gehad, het bleef ook maar regenen! Gelukkig eindigden we binnen in de Biergarten met een lekkere maaltijd. ‘Brotzeit’ noemden ze het, maar wij zouden het een buffet noemen. Heerlijke vleeswaren, verrukkelijke vers gebakken ‘Brezes’ (zoute krakelingen – Elians favoriet) en andere broodjes, diverse groenten, het smaakte allemaal even lekker.

Wij gingen kletsnet, vermoeid en een tikkeltje fris naar huis, maar wel zeer voldaan na een gezellige middag.

Advertenties
Categorieën:Werk
  1. Nog geen reacties
  1. september 3, 2012 om 12:07 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: