Home > Wonen > Onze eigen olievoorraad

Onze eigen olievoorraad

Het leuke van in een ander land wonen, is dat je allerlei nieuwe dingen meemaakt. Zoals jullie misschien wel weten stoken we hier op stookolie. In onze kelder staat een grote tank waar ruim 3000 liter olie in kan. Helaas begonnen we de bodem aardig te bereiken en dus moest er nieuwe olie worden gekocht. Maar ja, hoe doe je dat? En belangrijker: hoe krijg je die olie in de tank?

Het bleek allemaal niet zo ingewikkeld. Googelen op ‘Heizölpreise vergleichen’ leverde een inzicht op in de prijzen. Het grappige was dat de vaste leverancier van onze huisbazin het goedkoopst bleek te zijn. Leuk, want daarmee konden we de regionale economie weer ondersteunen. Met één telefoontje werd de olie besteld en ik zou gebeld worden wanneer het geleverd zou worden.

De dag erna ging de telefoon al, ze zouden tussen drie en vier op de stoep staan. Ik had even bij de huisbazin geinformeerd hoe dat eigenlijk ging en die had het over een vrachtwagen, een slang en een luik in de muur, maar helemaal duidelijk was het me nog niet.

Maar het bleek echt kinderlijk simpel. De vrachtwagen parkeerde gewoon op de straat, tegen onze heg aan zodat de afstand naar het luik zo kort mogelijk was. Vervolgens werd de slang door de heg heen getrokken. Het luik ging open en daar bleek een soort koppelpunt te zitten met een paar buizen die direct in de tank gingen. De slang werd aangesloten, op de vrachtwagen werden wat instellingen gedaan en hopla, daar werd 500 liter olie overgepompt. Echt gaaf om te zien!

Er werd even gecontroleerd of de olie goed was aangekomen en toen werd alles weer afgekoppeld en opgeruimd. Appeltje eitje. Even 450 euro cash betalen (want zo gaat dat hier, pinnen moet sowieso nog inburgeren en mobiel pinnen hebben ze echt nog nooit van gehoord) en de deal was rond. We hadden niet zoveel olie gekocht gezien de hoge olieprijzen op het moment, dus naar verwachting moeten we dit riedeltje met een paar maanden weer herhalen. Maar nu weten we hoe het moet!

Advertenties
Categorieën:Wonen
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: