Home > Wonen > Steckerlfisch essen

Steckerlfisch essen

We zijn weer een stapje verder gekomen in de integratie in onze beierse omgeving: we hebben gisteren – Goede Vrijdag – ‘steckerlfisch’ gegeten. Een kleine introductie is op zijn plaats. Steckerlfisch is een beierse specialiteit en is een op een stok gegrilde hele vis, zoals forel of makreel. Steckerlfisch wordt typisch gegeten bij bijzondere gelegenheden, waaronder Goede Vrijdag.

Een kleine twee weken geleden werd Rachel hier door een paar andere moeders van klasgenootjes van Elian op geattendeerd. Ze nodigden ons uit ook naar de kantine van de lokale sportvereniging te komen en daar samen met hen sterkerlfisch te eten. In tegenstelling tot in Nederland is hier op Goede Vrijdag iedereen vrij, dus was het geen moeilijke beslissing om op deze uitnodiging in te gaan. Rond lunchtijd trokken we naar de kantine en troffen daar lange rijen van vers gegrilde visjes aan. Eentje was er voor ons en die heeft ons erg goed gesmaakt! Het was ook erg leuk om bij een gelegenheid als deze weer wat contacten op te bouwen met onze dorpsgenoten. We hebben leuke gesprekken gevoerd en plezier gehad.

Elian gaf niet zoveel om de vis, maar had het desondanks prima naar zijn zin. Hij trof een aantal van zijn vriendjes en vriendinnetjes van de kleuterschool en die gastjes waren helemaal in hun sas om elkaar weer te zien. Met Elian’s integratie hier zit het wat dat betreft ook wel snor…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties
Categorieën:Wonen
 1. Henk en Ardy
  april 23, 2011 om 10:57 pm

  En laat ik nou toch eerst denken dat het stekelbaarsjes waren!!!!
  Mooi om te horen dat Elian het goed kan vinden met die”gastjes”van de Kindergarten. Ik verheug me erop Rachel morgen te ontmoeten (horen preken)
  Jij gezegende Pasen gewenst Rogier! En D.v. tot ziens in Delft op 17 mei

  • april 24, 2011 om 10:52 am

   Ha, stekelbaarsje. Grappig. Ik zal je eerlijk zeggen dat mijn eerste associatie ‘stokvis’ was, en daar heeft het ook niets mee te maken. Inderdaad, tot 17 mei. Heb er veel zin in!

 1. september 3, 2012 om 12:07 pm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: