Home > Familie en vrienden > Een geheel verzorgd weekend

Een geheel verzorgd weekend

Onze kerk in Zoetermeer heeft elk jaar een ‘talentenveiling’, een gelegenheid om een dienst aan te bieden aan anderen en de opbrengst gaat dan naar de zending. Vorig jaar juni boden wij een geheel verzorgd weekend in München aan en dat werd enthousiast ontvangen: vier mensen boden succesvol en verzekerden zich van een gezellig weekend bij ons. Afgelopen weekend kwamen de eerste kopers: Melinda en Sarinah, twee meiden van de jeugd. Ze arriveerden vrijdagsochtends en reisden eerst door naar hartje München om het centrum eens te verkennen. ’s Avonds reisden ze door naar metrostation Garching waar Rogier ze oppikte om ze mee naar ons huis te nemen. Het was erg leuk en gezellig om weer even bij te kletsen (ik blijf graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes over verkeringen, nieuwe liefdes, relatieuitdagingen enz :), maar we hebben ook diepe gesprekken gevoerd.

Zaterdags ben ik met de beide meiden lekker even naar Freising geweest. Hun kritische oordeel was ook dat Freising een gezellige, typisch Duitse stad was…Het was lekker weer, hoewel nog wat fris in de schaduw, en we hebben ook even op een terrasje gezeten. Melinda genoot erg van een plaatselijke delicatesse genaamd Kaiserschmarrn, eigenlijk een klassiek Oostenrijks nagerecht. Het is een soort dikke pannenkoek, maar dan luchtiger, geserveerd met poedersuiker en appelmoes. Daaruit blijkt maar weer eens hoe dicht we hier aan de Oostenrijkse grens zitten en hoe sterk die invloeden zijn. Ze vond het zo lekker dat ze meteen een paar zakjes uit de supermarkt meenam om het thuis ook te kunnen maken! Voor de nieuwsgierige chefkoks: je kunt Kaiserschmarrn ook zelf maken, zie hier een recept.

Zondags zijn de meiden nog even met Rogier en Elian het bos in geweest en daarna was het weer tijd om richting vliegveld te gaan…Bed & Breakfast Blom, voor een geheel verzorgd weekend 🙂

Advertenties
Categorieën:Familie en vrienden
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: