Home > Wonen > En zo kom je hier dus van je mollen af…

En zo kom je hier dus van je mollen af…

Ik was vanochtend hard aan het werk in de tuin, toen onze buurvrouw een praatje kwam maken. We hebben elkaar al vaker gesproken en hadden het recent ook al over onze tuin gehad. Ze vond het erg leuk dat we met de tuin aan de slag wilden, niet alleen omdat het er niet uitziet (haar woorden), maar ook omdat ze het zag als teken dat we ons gingen thuis voelen en wilden blijven. Dat vond ze leuk om te merken. Toen we vanochtend stonden te kletsen, bood ze spontaan aan me vanmiddag te komen helpen. Nou, zo’n aanbod sla ik niet af!  Dus gingen we vanmiddag samen de strijd aan met de rozen, een paar zeer hardnekkige struiken die weg moesten en een achterlijke lading onkruid. 

Rond 5 uur kwam haar man thuis en die kwam ook even kijken. Hij zag de molshopen in de voortuin en vroeg of die recent waren. Helaas wel, een paar weken geleden had de eigenares van het huis erg haar best gedaan om van de mollen af te komen en het was ook even rustig, maar daarna ging hij/zij/de hele familie vrolijk verder. Ik had wel een soort mollenkorrels gehaald, maar was er nog niet aan toegekomen om daar iets mee te doen. En mollenklemmen zijn hier overigens wettelijk verboden. Nou, buurman wist wel raad. Hij ging naar zijn garage, pakte een mini-motor, sloot een slang aan op de uitlaat en stopte die in een van de mollengangen. En vervolgens gaf hij gas. De rook kwam echt overal de grond uit! Hetgeen ook laat zien hoe wijd vertakt de mollengangen zijn onder het gras…de mollen hebben het blijkbaar erg naar hun zin.

Zo kom je hier dus van je mollen af…de buurvrouw vertelde dat het erg goed werkte bij hen, zodra ze een molshoop zien, zetten ze de motor erop…Vond het wel een hele bijzondere methode, maar blijkbaar wel erg effectief. Misschien ook iets voor Rogier, zo’n mini-motor? Ziet er toch wel een beetje uit als speelgoed voor mannen 🙂

Advertenties
Categorieën:Wonen
  1. Mariska
    maart 19, 2011 om 5:02 pm

    Oké, mollenklemmen verboden en vergassen is oké…hm? Ff denken: odd?! Hm? Maybe?
    Nou ja, het werkt: hahaha

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: