Home > Familie en vrienden > Twee weken met mijn zus(je)

Twee weken met mijn zus(je)

Mariëlle en ik hebben elkaar het afgelopen jaar weinig gezien. Zij vertrok in maart 2010 voor een aantal maanden naar Uganda. In oktober hebben we elkaar een paar uur gesproken toen zij even terug was in Nederland en wij ook. Maar toen ze in december definitief terugkwam, zaten wij natuurlijk hier. We belden elkaar veel via Skype, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde als elkaar echt spreken. Ik heb er dan ook enorm van genoten om haar de afgelopen twee weken hier te hebben, ook al zijn we een deel van die tijd flink ziek geweest. We hebben heerlijk de tijd gehad om bij te praten, dingen te delen en ook veel lol te hebben. Zo was haar Darth Vader act op de carnavalsafdeling van de Karstadt hi-la-risch 🙂

Mariëlle als Darth Vader

Mariëlle en ik hebben dezelfde smaak in films en series en we hebben genoten van samen kijken, bijvoorbeeld Hornblower (over een Britse ‘midshipman’ die ten tijde van de Napoleontische oorlogen carrière maakt in de Britse marine…een geweldig mooie serie, inspirerend en goed geacteerd).

Wat grappig was om te merken is dat we zo vaak hetzelfde zeiden op exact hetzelfde moment. Op zich is dat voor zussen misschien niet zo vreemd, maar wel als je bedenkt dat Mariëlle en ik door het leeftijdsverschil amper onder hetzelfde dak hebben gewoond en elkaar de laatste pakweg tien jaar maar een paar keer per jaar hebben gezien. Een deel van die uitspraken wordt overigens gevormd door filmquotes, die we allebei rijkelijk gebruiken en aangezien we dezelfde films kijken…Overigens delen we ook een liefde voor lezen en heeft ze zich afgelopen weken ook even uitgeleefd op onze boekenkast. Verder zijn we wezen shoppen in de Ikea (altijd leuk), zijn we een dag naar München geweest en hebben we Freising verkend. Elian vond het naar eigen zeggen ook ‘erg fijn’ met tante ‘Malelle’ en zei hij dat hij het ‘erg jammer’ vond dat ze weer naar huis moest. Dat gevoel deel ik met hem.

 

Helaas, aan alles komt een einde en het was tijd voor haar om weer naar huis te gaan. We hebben fijne weken hebben gehad samen. Het was goed om weer even te kunnen ‘bonden’ met mijn zus!

Oh, en mocht iemand nog een leuke, uitdagende baan weten in het ontwikkelingswerk of aanverwante organisaties voor een net afgestudeerde academica die vandaag 26 is geworden met ervaring in ontwikkelingsprojecten, goede communicatieve vaardigheden, een talenknobbel en een enorme lading enthousiasme: Mariëlle is per direct beschikbaar 🙂

Advertenties
Categorieën:Familie en vrienden
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: