Home > Algemeen, Elian, Wonen > Sporen in de sneeuw

Sporen in de sneeuw

Op zo’n 5 kilometer van ons huis zit een klein bos bij het dorpje Thalham. We hadden leuke verhalen gehoord dat je daar lekker kon wandelen met kids en ook kon sleeën, dus zijn we gisteren eens gaan kijken. Het was echt prachtig mooi. Er ligt hier nog steeds een flink pak sneeuw, al is het af en toe wel een dag boven nul. Er lag zoveel dat dat niet zomaar weggesmolten is. Het bos was dus ook nog grotendeels bedekt met een witte laag wat een kerstkaart-plaatje opleverde met alle besneeuwde bomen. Maar de laag sneeuw in het bos was niet meer ‘maagdelijk’ zoals ze dat zo mooi noemen. Overal liepen sporen door de sneeuw, kriskras patronen van bezoekers die tussen de bomen door hadden gelopen, paadjes waren overgestoken, hellingen op waren geklommen of afgedaald. En ondanks dat we geen ervaren ‘spoorzoekers’ zijn, konden we een aantal wel thuisbrengen. Diverse vogels, konijntjes, eekhoorns…maar vooral heel veel herten en reeën.

 

We weten dat ze hier zitten in de buurt, er staan overal borden die je ervoor waarschuwen en een paar weken geleden stak er al eentje de weg over net toen ik op een landweggetje reed. Maar gisteren in het bos liepen we nog geen twee minuten in de sneeuw toen er ineens een ree vlak voor ons langs stoof. Een ree! Gewoon, vlak voor onze neus…Te snel om een foto te kunnen maken helaas, te snel om meer te kunnen zien dan dat het een ree was. Maar wat was het bijzonder om zo dicht bij huis even echt natuur te ervaren! Tsjonge, dan merk je wel dat je niet meer in Zoetermeer zit, waar een konijn zo ongeveer het meest exotische wild is wat je tegen kunt komen…

Elian vond de boswandeling ook geweldig, vooral bij papa op de nek zitten en dan aan de besneeuwde takken trekken zodat er een lading sneeuw over hem en papa heenviel was favoriet. Of lekker op de slee zitten of liggen en getrokken worden. Rogier ging zelf ook nog even met een noodvaart een helling af op de slee en moest alle moeite doen om te sturen (en op tijd te remmen…er staan best veel bomen in zo’n bos viel ons op!)  Het was, zoals Elian dat dan zo mooi kan zeggen, ‘een gezellige dag’.

Advertenties
Categorieën:Algemeen, Elian, Wonen
  1. Eugenie
    januari 5, 2011 om 5:17 pm

    Tjonge, wat is het toch leuk om jullie wel en wee (vooral wel!) te volgen. Het is gewoon lekker meegenieten van hoe jullie genieten! Dank je wel.

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: