Vakantie

We genieten als gezin van twee heerlijke weken vakantie, waarvan de eerste er nu opzit. Het was een witte kerst hier, onze tuin is sinds eind november al niet meer sneeuwvrij geweest en eerste kerstdag viel er nog weer wat bij. Het waren rustige kerstdagen zo, met spelletjes, boeken en vooral lekker samen zijn. Tweede kerstdag ’s avonds arriveerden mijn ouders na een lange, maar gelukkig veilige reis. De weersomstandigheden waren niet echt ideaal, maar met winterbanden onder hun VW bus, voorzichtigheid en vooral geen haast hebben ze het gered. De terugreis ging gelukkig een stuk sneller en voorspoediger.

De perfecte feest-gans

We hebben een paar gezellige dagen gehad met veel Scrabble, films, lekkernijen en wat uitstapjes naar Freising en München. In de binnenstad van München was het echt beredruk, maar ook wel gezellig met allerlei kraampjes en stalletjes. Op de laatste avond dat ze er waren hebben we een lekker diner verorberd met een heuse gans. Die zijn hier makkelijk verkrijgbaar en het is een klassiek feestgerecht. Ik moest even googelen hoe je zo’n beest klaarmaakt, maar dat bleek makkelijk te zijn. Vullen met wat zure appels en sjalotten en kruiden met bijvoorbeeld rozemarijn en dan de oven in (en regelmatig bedruipen). Het werd een perfecte feest-gans, mooi glanzend bruin en heerlijk mals en sappig. Een mooie afsluiting!

Elian geniet vooral van het spelen met papa en dan het liefst buiten. Elke dag gaan ze wel even in de sneeuw ravotten. De slee die hij voor zijn verjaardag had gekregen vond hij eerst een beetje eng, totdat papa liet zien hoe leuk het is om ermee van de helling af te gaan. Bij ons in de straat zit een helling, naast het huis van onze buren kun je zo van de stoep af in het veld stappen en dat loopt mooi glooiend naar beneden. Veel kids uit de buurt gaan daar sleetje rijden en dat is altijd dolle pret. Elian was al een paar keer met papa op de slee van de helling afgegaan, maar op Oudejaarsdag wilden we het hem eens alleen laten proberen. Eerst wilde hij een klein stukje, maar het ging steeds verder en op het laatst ging hij zelf op zijn buik op de slee de hele helling af, gillend van de pret…Maar bekijk het zelf maar want we hebben er een leuk filmpje van gemaakt! Om het filmpje te zien, KLIK HIER.

Advertenties
 1. Casper
  januari 4, 2011 om 7:54 am

  Hé daar,

  Wat een super leuk filmpje! Heb heerlijk zitten genieten van het schaterlachje van meneertje.
  En even ter gelegenheid van het nieuwe jaar: Heel veel zegen en geluk voor 2011 toegewenst namens ons allemaal.

  Groeten,
  Mariska

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: