Home > Algemeen > Vijftien jaar

Vijftien jaar

Het is vandaag onze trouwdag en we zijn alweer vijftien jaar getrouwd. Vijftien jaar, da’s toch best lang. We hebben onze trouwdag in de loop van de jaren al op verschillende manieren gevierd maar een paar springen eruit. Onze tweede trouwdag hebben we thuis gevierd want ik had net een zware operatie achter de rug. Maar dat mocht de pret niet drukken en met een geleend gourmet-stel hebben we een leuke avond gehad. Het jaar erna woonden we in de VS. Toen Yolanda, de secretaresse van Rogiers baas, hoorde dat we onze trouwdag hadden, regelde zij een etentje voor ons bij een goed restaurant. Ze kwam ons ophalen, bracht ons naar het restaurant waar we een heerlijk plekje hadden voor de open haard. We hebben daar echt romantisch gedineerd en het eten was verrukkelijk. Het was onwijs rustig, het bleek Superbowl te zijn maar ja, dat kon ons niet schelen. Na afloop haalde ze ons weer op. Het was een geweldig mooie avond waar we fijne herinneringen aan hebben. In 1999 vierden we het in Hengelo, in 2000 in Den Haag en in 2001 in Voorburg. Zo kom je nog eens ergens.

 

In 2005 zaten we in Texas. Om ons tienjarig jubileum te vieren, hadden we een drieweekse vakantie in Texas geboekt en met onze trouwdag hebben we in een goed restaurant gegeten waar ik het lekkerste vlees ooit heb gehad. Die Texanen weten sowieso wel wat goed vlees is maar dat was echt de lekkerste T-bone ooit. Veel smaak, mals en perfect bereid op de houtskoolgrill. Het is ook geen wonder dat het vlees daar veel beter smaakt. Toen we door Texas heenreden zagen we hoe de koeien daar grazen op de weidse vlaktes, mama’s en kalfjes lekker bij elkaar en alle ruimte van de wereld. Die beesten gaan gewoon als een happy koe naar de slacht en dat proef je toch (excuses aan de vegetariërs onder jullie, ik ben erg dol op vlees 🙂 )

En dit jaar zitten we in Duitsland. Toen we Elian vanochtend vertelden dat papa en mama een feestje hadden omdat het onze trouwdag was, ging hij ‘lang zal ze leven’ voor ons zingen. De schat. Vervolgens wilde hij weten waar de cadeautjes waren. Rogier en ik reageerden tegelijk: jij bent ons cadeau. Geen mooier cadeau dan dat kleine jongetje wat elke dag ons leven weer opvrolijkt en inhoud geeft. De ernst van dat moment was niet aan Elian besteed, die wilde weten of hij ook een cadeautje kreeg en wanneer hij nou eens jarig was…We gaan niet uit eten vanavond, want we hebben hier nog geen oppas gevonden die ’s avonds op ons mannetje wil passen. Maar dat geeft niks, we hebben lekkere tapas in huis gehaald (wat gewoon wil zeggen dat we allerlei dingen hebben gekocht die we lekker vinden om te snacken, zoals zalm, lekkere kaasjes en een bijzonder soepje, alleen met de naam tapas lijkt het wat culinairder) en als ons kereltje in bed ligt gaan wij eens herinneringen ophalen aan de afgelopen vijftien jaar. Vijftien jaar. Pff, ik word oud.

Advertenties
Categorieën:Algemeen
 1. Martin van de Velde
  november 3, 2010 om 8:04 am

  Rachel, mag ik jullie dan bij deze hartelijk feliciteren met deze heugdelijke dag? Maar er op jullie manier, met de mogelijkheden die de dag mee, weer een gedenkwaardig moment van!

  See you soon! Heb er echt zin om je weer te zien 🙂

  • Rachel
   november 3, 2010 om 8:25 am

   Thanx, gaat helemaal lukken! En ik heb ook onwijs zin om iedereen weer te zien op het B1 weekend, nog maar anderhalve week. Yay!

 2. Casper
  november 3, 2010 om 9:10 am

  Hé Rachel en Rogier,
  Wauw! 15 jaar alweer, wij leven erg toe naar de 12,5 jaar….nog eventjes…
  Hé geniet lekker van de Tapas vanavond en gewoon de tijd die je dan samen kan doorbrengen, want daar draait het gewoon om!
  Hartelijke groeten uit IJsselmuiden van ons allemaal.

 3. daan
  november 3, 2010 om 11:07 am

  Van harte gefeliciteerd! Leuk dat jullie er iets gezelligs van maken!
  Veel lieve groetjes
  Daniella

 4. Henk en Ardy
  november 3, 2010 om 3:26 pm

  Ook van ons:hartelijk gefeliciteerd en de zegen van Vader God toegebeden !
  Henk en Ardy

 5. Marieke
  november 3, 2010 om 4:55 pm

  van harte! ik vind de jurk nog steeds mooi…

  dikke zoen van pa en ma

 6. Bert
  november 3, 2010 om 6:37 pm

  Rachel en Rogier, ook van mijn kant: gefeliciteerd! Dit is volgens mij voor het eerst dat ik jullie trouwfoto zie. Mooi plaatje hoor!
  Groeten!

 7. Arianne
  november 4, 2010 om 7:45 am

  Rachel en Rogier, ook van Henk Paul en mij van harte gefeliciteerd. Jullie zien er prachtig uit op de foto! En jong!!!!
  Geniet ervan, samen. En leuk dat je naar B1 komt.
  gr. Arianne

 8. Arianne
  november 4, 2010 om 7:47 am

  P.S. en ik loop natuurlijk een dag achter, zie ik – gisteren van 9-22 uur met een workshop bezig geweest. Evengoed gemeende felicitaties, natuurlijk.

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: