Home > Uncategorized > Bezoek

Bezoek

Mijn zus Karen en haar man Remco kwamen vorig weekend gezellig langs onderweg van hun vakantie in Italië naar huis. Wat was het leuk om ook hen ons heerlijke plekje te kunnen laten zien! Zaterdags zijn we naar de Ikea geweest waar we wat dingen nodig hadden. Elian vond het kinderfornuisje dat op de kidsafdeling uitgestald stond helemaal geweldig, hij was er niet weg te slaan! Als voleerde kok stond hij in de pannetjes te roeren, ze op het fornuis te zetten en ‘macaroni met saus’ te maken voor ons allemaal. Hmm, misschien de toekomstige Johnnie Boer of Herman den Blijker?

We gingen ook naar de Obi, een combi van zeg maar de Praxis en de Intratuin. Ons lijstje was erg praktisch: vochtvreters voor de kelder, spaarlampen, een buitenthermometer en zo nog wat dingen. De dag ervoor was een koplamp van de auto kapot gegaan en daar konden we hier gelukkig ook een nieuw lampje voor vinden.

Karen en Remco klaar voor vertrek

Maar een veel grotere uitdaging was het vinden van een grasmaaier. Want als je zoals wij grofweg om de week 100om2 moet maaien, dan doe je dat niet met de hand. Dan wil je graag een grasmaaier op benzine hebben we geleerd, want een oplaadbare elektrische haalt geen 1000m2. Je wilt er eentje van minimaal 46 cm breed, bij voorkeur met Radantrieb zodat je niet zelf hoeft te duwen.  Je ziet het, we hebben ons er al aardig in verdiept. Maar ja, en dan…want er zijn vele verschillende merken en prijsklassen, variërend van ongeveer 250 euro tot 600, dus welke moet je hebben? En dan hebben we het nog niet over de ultieme grasmaaier, namelijk zo eentje waar je op kan zitten (zo’n Forrest Gump-grasmaaier voor de kenners J) want die beginnen bij 1000 euro. We hebben dus e besloten maar even te wachten tot we weer fatsoenlijk kunnen internetten en de Duitse  kieskeurig.nl met een bezoekje kunnen vereren.

’s Avonds heeft Karen heerlijk voor ons gekookt en hebben we op ons gemakje zitten eten. Zondagochtend vroeg vertrokken Karen en Remco weer naar Nederland. Karends cadeautje voor Elian, zijn eerste Duitse dvd, viel erg in de smaak diezelfde dag. Het is ‘Der kleine rote Traktor’ en Elian heeft hem inmiddels al een keer of tien gezien denk ik. Het Duits maakt hem niets uit geloof ik, temeer een reden om aan te nemen dat een tweede taal leren hem erg makkelijk zal afgaan!

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: