Home > Wonen > Hereniging

Hereniging

Vrijdagavond 13 augustus rond een uur of 9 was het dan eindelijk zover en arriveerden Rogier en Elian (met Jan en Albert van der Weg, onze voorganger uit Parousia Zoetermeer en zijn zoon) in Attenkirchen. Wat had ik mijn knulletje gemist…en mijn wederhelft ook wel hoor 🙂 Natuurlijk zijn we eerst even door het huis heen gelopen, Rogier had het immers nog nooit gezien. Gelukkig was hij net zo onder de indruk van de ruimte en mogelijkheden als ik. Het was een beetje te donker om de tuin te kunnen zien, dus dat moest even wachten tot zaterdag maar Rogier keek z’n ogen uit.

Die vrijdag was ik samen met Martijn en Regien nog even heel hard er tegenaan gegaan om het huis op orde te krijgen. Wat hebben we gebuffeld! Onze ruggen betaalden helaas de prijs, dat was wat minder fijn. Maar het zag er naar omstandigheden echt geweldig netjes uit. De linnenkasten waren ingeruimd, de loggerbedden opgemaakt, de wasmachine was aangesloten, Elians kamer was op orde op de commode na (die moest Rogier zelf even in elkaar zetten) en alle dozen waren uit de woonkamer, keuken en gangen verdwenen. Er stonden alleen nog heel veel boekendozen… Martijn is  ook nog een flinke tijd bezig geweest onze nieuwe stellingkasten voor de voorraadkelder in elkaar te zetten.

Het was dan ook een aangename verrassing voor Rogier dat we al zo ver waren met inrichten en opruimen. Hij hoefde bijna niets meer zelf in elkaar te zetten! Martijn en Regien zijn een uurtje na aankomst van Rogier en Elian vertrokken naar huis. Wat waren we geweldig dankbaar voor het vele werk wat ze verzet hadden!

Elian sliep als een roosje die eerste nacht. Hij sliep voor het eerst in een ‘grote jongensbed’, voor zijn ledikant was hij echt te groot geworden. Maar hij was zo moe en zo blij herenigd te zijn met al zijn knuffels dat hij de hele nacht als een blok geslapen heeft.

Na een lekker en gezellig ontbijt zijn we die zaterdag flink aan de slag gegaan. Jan en Albert hebben geweldig geholpen met lampen ophangen, traphekjes installeren, dozen uitpakken en nog veel meer. Aan het einde van die dag hadden we de hele studeerkamer ingericht,  waren bijna alle boekendozen uitgepakt en was zelfs de berging op orde.

Elian was ondertussen al lekker zijn draai aan het vinden in zijn nieuwe onderkomen. Hij vond (en vindt) de tuin helemaal geweldig. We hadden ook geluk want het was lekker weer, zonnig en aangenaam, niet al te warm. Op zijn laarsjes ging hij lekker aan het spelen in de tuin. Met de gieter de bloemen water geven, griezelen bij alle slakken (gelukkig kwam de eigenares later die dag even slakkenvergif strooien), lekker spelen in de nieuwe kasteel-speeltent van opa en oma en nog veel meer. Hij heeft zich uitstekend vermaakt!

We gingen zeer, zeer voldaan slapen.

Advertenties
Categorieën:Wonen
 1. Armida Moes - van Dijk
  augustus 26, 2010 om 11:36 am

  Dear Rachel,
  Het ziet er wel heel gezellig uit, vooral de eethoek/erker. Ik zag op een foto gisteren dat je zo’n mooie duitse ‘ofen’ hebt om in de winter tegenaan te zitten…..de ultieme leesplek.
  ENJOY!!!
  Lieve groet,
  Armida

 2. Mariska
  augustus 26, 2010 om 11:37 am

  Hé Rachel en de mannen!

  Super om te horen, dat Elian zo genoten heeft vanaf het begin van aankomst in zijn nieuwe thuis!
  We genieten hier echt van Hollands weer, ik hoop dat jullie daar wat minder last daarvan hebben ;.)

  Hé de groeten daar!

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: