Home > Wonen > De verhuizers zijn er!

De verhuizers zijn er!

De communicatie liep niet zoals afgesproken, ze zouden een uur van tevoren bellen, maar ach…op woensdag 11 augustus rond de klok van 1 waren de verhuizers er dan eindelijk met onze spullen. Drie man sterk (twee Polen en een Duitse student) gingen ze als een speer aan het uitladen. Het waren in totaal twee wagens: een kleine vrachtwagen en een grote wagen met aanhanger. Ze hebben flink doorgepeesd om alle spullen er diezelfde dag nog uit te krijgen. Ze wilden graag leeg laden, zodat ze de volgende dag alleen nog maar wat meubels in elkaar hoefden te zetten. Gelukkig konden ze met gemak op de oprit parkeren zodat het maar een korte afstand naar de voordeur was. de twee heren hadden duidelijk meer ervaring dan de student die af en toe nog wat liep te klungelen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het was wel een gek gezicht om onze meubels in een ander huis te zien staan. Maar met alles wat er uit de wagen kwam, werd het huis wel steeds gezelliger (ook al was het in eerste instantie dan nog een enorme bende). Vooral toen de bank eenmaal in de woonkamer stond, voelde het ineens meer als ‘mijn huis’. Het klinkt dan ook niet meer zo hol en dat is wel fijn.

Alles is al met al goed uit de wagen gekomen, zelfs Elians commode. Daar waren we wel bezorgd over omdat Rogier die zelf gemaakt had en hij nogal onhandige dimensies had. Maar hij werd heel voorzichtig uitgeladen en naar boven gesleept.

Het was wel en beetje saai al met al, je staat maar een beetje toe te kijken hoe zij aan het werk zijn, maar toen de eerste dozen voor de keuken arriveerden, ben ik daar vast begonnen met uitpakken. Ik had alles al voorbereid, overal hingen briefjes wat waar moest komen te staan dus het uitpakken ging lekker snel.

Rond kwart voor zeven ’s avonds stonden Martijn en Regien (broer van Rogier en zijn vrouw) op de stoep, zij kwamen mij een paar dagen helpen. We hebben eerst even lekker gegeten (Regien had een heerlijke pastasalade gemaakt) en toen zijn zij (na een tour door het huis uiteraard) al meteen aan de slag gegaan.

De dozen met onze boeken

En zo stonden aan het einde van deze dag al onze spullen in het nieuwe huis…wat een heerlijk gezicht! Maar wel even heel diep zuchten want oh, dat uitpakken…gelukkig gaat het een stuk sneller dan inpakken maar het blijft een hoop werk. Overigens vertelden de verhuizers dat ze nog nooit zoveel spullen uit zo’n kleine berging hadden zien komen als die van ons, we verdienden volgens hen een prijs voor de meest efficiënt ingerichte berging!

Advertenties
Categorieën:Wonen
 1. Armida Moes - van Dijk
  augustus 25, 2010 om 1:24 pm

  Dear Rachel,
  Wat klinkt het toch leuk……..ze reden de oprit op 🙂
  Ben zo benieuwd naar de foto’s,
  lieve groet,
  Armida

 2. augustus 30, 2010 om 2:52 pm

  Wat kunnen jullie leuk schrijven, zeg !
  Alweer groetjes van mij, vandaag

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: